BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Rahsia Dahsyatnya Doa

Mungkin ada antara kita yang menggangap doa itu remeh,padahal doa memiliki potensi yang besar bagi menggubag segala-galanya. Apabila Allah berkenan mengabulkan sesuatu doa,segalanya menjadi mudah seperti mengembalikkan tapak tangan.Allah maha berkuasa mengabulkan doa sesiapa sahaja yang memohon daripadanya,di mana sahaja dan pada bila-bila masa.

Oleh sebab itu percayalah, doa itu pasti memberikan manfaat bagi sesiapa sahaja. Orang yang berdoa tidak pernah rugi. Malah, doa itu dapat mewujudkan sesuatu yang luar biasa.

Apakah rahsia doa? kita dapat memahaminya apabila kita menhetahui terlebih dahulu apakah manfaat doa. Antar manfaat doa adalah seperti berikut:

1. Doa itu ibadah kerana ia adalah perintah Allah.
2. Doa adalah intipati ibadah. Ibadah yang tidak diiringi dengan doa umpama buah
tanpa isi.
3. Doa itu mulia di didi Allah kerana ia menunjukkan sifat hamba dalam diri manusia.
4. Doa dapat mengubah takdir yang buruk menjadi baik apabila Allah berkenan
mengubahnya.
5. Doa adalah senjata yang ampuh ataupun mujarab bagi orang yang beriman.

Lima keistimewaan doa di atas dapat mewujudkan kedahsyatan ataupun keajaiban doa. Apalagi apabila doa itu diucapkan oleh oang tertentu yang menjadikan doa itu cepat terkabul. Doa seperti itu terus menembus langit sampai ke Arasy. Maksudnya,Allah dengan segera mengabulkannya. Dalam Quran, kita dapat melihat keajaiban doa seperti itu iaitu doa para nabi dan orang yang soleh, doa orang tua untuk anaknya dan doa orang yang teraniaya.

0 comments:

 
Multi-Colored Light Pointer